Blåbärssockerkaka
Jag och Vilmer plockade ju på oss en väldans massa grejer när vi var uppe i fjällen. Igår kväll åt vi kantarellpasta, Vilmer åt dubbla portioner! Blir nog extra gott och roligt att förtära när man varit med från grunden och plockat dem!
Men vi plockade även på oss några liter blåbär, och det vill jag bara säga är rena guldet att ha hemma i frysen. Dessa superbär går ju applicera till precis allt möjligt!
Så här såg till exempel frukosten ut imorse, grekisk yoghurt med honung, banan och blåbär. (Och när man ätit upp frukten kan man hälla på lite müsli!)
Och idag har vi även gjort en blåbärssockerkaka! Kanongott, snabbt, enkelt och väääldigt uppskattat till fikat!
Servera med lite vaniljvisp och du har rena braksuccén! 🙂
Här får ni receptet!
Blåbärssockerkaka
2 ägg
2 dl socker
75 gram smält smör
1 dl mjölk
1 msk saft från citron
Rivet skal av en citron
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform. Vispa ägg och socker luftigt. Smält smöret och tillsätt mjölken. Den kan gärna bli varm. Tillsätt övriga ingredienser och vänd ner allt i formen. Grädda i ca 40-45 minuter. Låt svalna och servera med vaniljvisp!