Sandra Dahlberg Klimpfjäll

Doppa lite ändå?

Idag är det dan före dan före dan före dopparedan. Men jag tycker inte man ska låta sig avskräckas av detta. Visst sjutton kan man doppa lite ändå idag. Har man ingen lust att doppa i sängkammaren så ska jag här ge ett ypperligt recept för tillfredställelse till trots! 

Nu när julen börjar närma sig, så tänkte jag bjuda på ett smarrigt tips inför julmyset. 

  
Pepparkakssticks med en härlig messmörsdipp.
Ingredienser: 

1/2 dl messmör

1 och 1/2 dl hårt vispad grädde. (Vispas med fördel med stavmixer för en fastare konsistens.)

1 msk saft från en apelsin

Rivet skal av en liten apelsin

1 paket färdig pepparkaksdeg
Gör så här: 
Messmörsdipp:

1. Vispa grädden. 

2. Blanda apelsinsaft och messmör i en skål. 

3. Vänd försiktigt ner grädden i messmörsblandningen. 

4. Tillsätt nästan allt rivet apelsinskal utom lite som du garnerar dippen med. 
Pepparkakssticks: 

1. Skär ut och rulla cirka 1 decimeter långa sticks, ungefär lika tjocka som ett sugrör av pepparkaksdegen och grädda sedan i ugnen ca 4-5 minuter.
Voilà – messmörsdippen och pepparkakssticksen är klara att servera!

   
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats