Jepp. Idag blev Kjellfångad fjällröding till middag. Jag klippte skallarna av dem så de skulle få plats i stekpannan. För den som undrar så är Kjell min pappa och det här är stapelfädan i Klimpfjäll som jag vuxit upp på. Här ska ni få mitt bästa recept och det funkar i stort på vilka fiskar som helst. Det är ingen hälsotripp men förbaskat gott! Vill du servera fisk nyttigt så ska du koka dem.
Beräkna en firre per person.
3 fjällrödingar
1 tsk/fisk
Svartpeppar
Några stänk citronsaft
4 dl grädde
I dl hackad gräslök
Smör till stekning
Salta i och på fiskarna, smält smör i en bra stekpanna, peppra fiskarna och lägg dem i en het panna. Sänk värmen något och stek dem ca 7-8 minuter på varje sida, stänk över citronsaften, häll över den hackade gräslöken och tillsätt grädden. Låt grädden koka ihop. Smaka av med ytterligare salt och peppar om så önskas. Servera med kokt potatis, lättkokta broccolibuketter och lite valfri grönsallad. En klick majonäs vod sidan av firren lyfter smakupplevelsen finemangs!
Fina fisken helt enkelt!
Ni får ingen efter-bild för vi hann äta upp allt i rena hungern. Men ni fattar hur det såg ut. Måste ni ha bild kan ni väl googla?! 😛