Sandra Dahlberg Klimpfjäll

Amning

Jag har så mycket mjölk att det känns som om brösten ska spricka! De är hårda som träklossar och med lite ansträngning kan man nog skruva loss dem… Mjölken rann till redan efter två dagar och sedan dess har det varit sprängfullt. Hon har god aptit den lilla men jag får sitta och pumpa ut ändå. Gud vare tack för bröstpumpen! En ammande kvinnas bästa vän! Det är sååå skönt när trycket lättar! Jag pumpar ur och fryser in de dyrbara dropparna, bra att bunkra upp!
Jag har nog haft en del tur också, amningen funkar väldigt bra. Blända tog ett perfekt tag redan någon minut gammal och äter mycket bra. Hon verkar ha ett enormt sugbehov så hon får ta nappen liten inemellan.
Jag har laddat ner lite musik från itunes, så medan jag pumpar rattarna så lyssnar jag på lite nya låtar. Det är ju lite tidskrävande men min elektriska pump Medela swing är kung värd. Verkligen KUNG! Supereffektiv och snorenkel att använda. Jag är ju tekniskt sett lite retarderad så jag avskyr när det blir för krångligt och när manualerna är allt för omfångsrika. Krångelallergi har jag. Kommer ihåg hur jag satt och jobbade med en billig handpump när jag hade fött Vilmer och tjorvade och slet för bara några droppar. Så svetten i pannan genererade nästan fler milliliter än vad mjölkningen gjorde… Den här pumpen går ju ställa i så många styrkor, så den funkar kanon även om man är lite hårdmjölkad, som jag är.
Som ammande mamma känner man sig onekligen lite som en ko med stinna, tunga juver. ”Hon var en god mor, fast hon var en ko.”

IMG_9132.JPG

IMG_9013.JPG

IMG_9006.JPG

IMG_9007.JPG
Det här är bra jobbat, eller hur? När det läcker igenom både bh och amningsinlägg… 🙂

IMG_9014.JPG
Jag hittade min Medela Swing på www.babyland.se
Verkligen bästa investeringen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sahra

  Hej Sandra
  Stort grattis till er lilla flicka ❤️
  En undran, tavlan med orden ” helvetes, jävla , skit”, var har du hittat den?

  Mvh/ s

  1. sandradahlberg

   Hej! Den har jag broderat själv. 🙂 Det tog mig tre hela månader att färdigställa den… 🙂 Och så många svordomar som jag lät undsläppa mig medan jag gjorde den skulle ta en livstid att pränta ner… 🙂 Haha..

 2. Annette

  Härligt att mjölken runnit till! Skönt att ha maten nära till hands! Mycket smart att frysa in om behovet kommer! Du ska se att när bopparna ställt in sig efter hur mycket Blända äter så kommer du slippa pumpa så mycket :). Kramar

stats