Sandra Dahlberg Klimpfjäll

Chiapudding

Köpte en förpackning chiafrön från Risenta och tänkte att jag också ska testa det här superfröet, som tydligen innehåller ÅTTA gånger mer omega3 än lax! Har lästväldigt mycket om det här och nyfiken som man är så måste man ju testa! Så igår kväll så rörde jag ner en halv deciliter i tre deciliter sojamjölk och lät stå över natten i kylskåpet. Sedan vände jag ner ca en halv deciliter frysta blåbär och skivade ner en banan.

IMG_9503.JPG

IMG_9498.JPG
Det blev helt pkej. Matte var väl inte exalterad direkt men gick med på att äta det eftersom det är så nyttigt. Jag tror att man behöver toucha upp det lite till för att få en smaksensation. Det är väldigt neutralt och lite vattnigt även om bananen gjorde sitt till. Kanske om man lägger till lite vanilj, kokos eller kanske kakao att man får lite mer drag i smaklökarna?! Jag kommer nog säkert äta det mera, för det var en trevlig variation på frukostbordet.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kattis

    Chiafrön är verkligen toppen! 🙂
    Min favoritvariant är att blanda med lika delar rödbetsjuice och hallondryck, frysta blåbär, vaniljpulver och kardemumma. Toppas med kokosflakes, gula russin och pumpafrön.
    Ämnar att experimentera fram någon julig variant med saffran eller pepparkakskrydda när längtan efter jul och snö blir för stort. Viktigt för känslan hävdar jag!

  2. Åsa

    Jag har också precis börjat med dessa små frön. Blandar med sf mandelmjölk och lite lite honung. På morgonen hackar jag några mandlar och river ett päron som jag blandar i! Det är den bästa varianten jag har provat.

  3. Kim

    För att få ltie godare smak, ha i lite Honung eller Argavesirap. Mums 🙂
    För lite mer pudding i det hela, ta endast 2 dl mjölk.

    🙂

stats