Sandra Dahlberg Klimpfjäll

Chokladsockerkaka

Det är nog inte så konstigt egentligen att vågen står på plus 20 kilo på mig faktiskt. Jag har de senaste veckorna utvecklat en fäbless för kakor och bakverk. Sånt äter jag aldrig annars. Så fast jag är så stolt och nöjd med mig själv att jag både slutat med socker och honung i te och bara dricker vatten till maten så blir nog summan av kardemumman extrafläsk i alla fall. Jag menar, två sockerbitar i te, två gånger dagligen mot att trycka i sig en halv sockerkaka i ett nafs… Jag har usel diciplin inser jag nu. Ett mycket dåligt karaktärsdrag.

Här ska ni i alla fall få receptet på min chokladsockerkaka som är gudomligt god. Även efter åtta bitar på raken. På full mage. 🙂

Ugn 175 grader.

125 gram smör
1,5 dl vatten
2 tsk nescafepulver
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50-100 g mjölkchoklad (eller den choklad man föredrar)

Smörj och bröa en form. Smält smöret och häll i vatten och kaffet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i bakpulver, kakao och vaniljsocker. Blanda i smörblandningen och mjölet. Hacka chokladen och tillsätt den. Häll genst i formen och grädda i ca 50 minuter!

IMG_8378.JPG

IMG_8380.JPG

IMG_8379.JPG

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats