Egna granola bars…
Publicerad,
Min plan var ju att göra egna granola bars. Så man har ett gäng nyttiga mellanmål på lager som man vet ingredienserna i och det inte är en massa strunt och tillsatser i.
Enligt de flesta recept så ska det bara vara att blanda alla möjliga gryn, nötter, frön och frukt och baka ihop i ugn. Nåväl. Jag har mycket gott i gömmorna.
Som ni ser, allt möjligt. Min bas blev en fruktmüsli från Saltå kvarn. Sedan tillsatte jag honung och smält smör.
Det här ser väl bra ut, eller hur? Bara det att de höll inte ihop. Alls. Det blev en lyxmüsli istället. Så nu ligger den i en burk… ><
http://receptfavoriter.se/recept/myslibar-muslibar-muslibar.html
Jag använder receptet ovan. De håller ihop ganska bra om man förvarar dem i kylen. Men det gäller också att trycka till smeten rejält innan man sätter in dem i ugnen.
Jag har en dotter född 22 september och detta är perfekt som mellanmål. Det går ju åt en del energi till amningen 🙂
Ett par ägg bara så blir det susen! 🙂
Ägg i nästa gång kanske? 🙂
Ett tips är att vispa en äggvita och ha i smeten. Det gör att allt håller ihop 🙂