Godingar och äppelpaj
Titta vilken skatt jag har! Vilka guldklimpar alltså! Jag känner mig så rik ska ni veta! Gullisar! 🙂
Jag, Vilmer och Blända tog vagn och sparkcykel och begav oss en bit bort där vi i busigaste laget pallade tio äpplen från några äppelträd. Alldeles lagom för att göra en äppelpaj. Vilmer fick klättra upp i trädet och jag stod under och höll utkik och spanade så att vi inte ertappades med vårt upptåg. Vilmer plockade fem äpplen uppe i träden sedan plockade vi fem fina som låg på marken. Vädret har ju varit kanon, sådana här dagar älskar jag hösten. Hög, klar luft med blå himmel!
Har ni sett en sådan här? 19:- på IKEA! Använder den hela tiden! Äppelklyftaren är en bra kompis i äppelpajshimlen! 🙂
Knäckigare och godare äppelpaj går ej att uppbåda! Herregusses så gott! Här ska ni få receptet!
Ugn 175 grader
6 äpplen
150 gram smör
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1/2 dl sirap
2 msk grädde
Socker
Kanel
Skala och dela äpplena i små bitar. Lägg bitarna i en pajform. Sikta lite socker och kanel över dem. Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna. Klicka ut smeten över äpplena, grädda i 25-30 minuter. Servera med vaniljsås!
Så fin bild på barnen!
Så fina foton 🙂
Fina barn du har Sandra. Ska nog pröva och göra din äpplekaka idag eller i morgon. Kul att pröva nåt annat än det man är van vid. Tack.
Ja! Gör den här pajen! Den är den ansolut godaste äppelpaj jag någonsin ätit! 🙂 Kram på dig
Fundering på pajen som jag blev sugen på!
Hur mycket havregryn? Det står ju på två ställen. Antar att det ena måttet är mjöl, men vilket?
Hej! Nu har jag rättat till receptet! 3 dl ska cara havregryn och 11/2 dl är vetemjölet! Kram på dig
Toppen! Tack. Kram tillbax /Caroline