Sandra Dahlberg Klimpfjäll

Godingar och äppelpaj

Titta vilken skatt jag har! Vilka guldklimpar alltså! Jag känner mig så rik ska ni veta! Gullisar! 🙂

IMG_9446.JPG
Jag, Vilmer och Blända tog vagn och sparkcykel och begav oss en bit bort där vi i busigaste laget pallade tio äpplen från några äppelträd. Alldeles lagom för att göra en äppelpaj. Vilmer fick klättra upp i trädet och jag stod under och höll utkik och spanade så att vi inte ertappades med vårt upptåg. Vilmer plockade fem äpplen uppe i träden sedan plockade vi fem fina som låg på marken. Vädret har ju varit kanon, sådana här dagar älskar jag hösten. Hög, klar luft med blå himmel!

IMG_9449.JPG
Har ni sett en sådan här? 19:- på IKEA! Använder den hela tiden! Äppelklyftaren är en bra kompis i äppelpajshimlen! 🙂

IMG_9450.JPG
Knäckigare och godare äppelpaj går ej att uppbåda! Herregusses så gott! Här ska ni få receptet!

Ugn 175 grader

6 äpplen
150 gram smör
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1/2 dl sirap
2 msk grädde
Socker
Kanel

Skala och dela äpplena i små bitar. Lägg bitarna i en pajform. Sikta lite socker och kanel över dem. Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna. Klicka ut smeten över äpplena, grädda i 25-30 minuter. Servera med vaniljsås!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. GC

    Fina barn du har Sandra. Ska nog pröva och göra din äpplekaka idag eller i morgon. Kul att pröva nåt annat än det man är van vid. Tack.

stats