Sandra Dahlberg Klimpfjäll

Middagsbuffé och frosseri

En av de sju dödssynderna inom katolicismen är frosseri. Jag är inte katolik så jag tillåter ett visst mått av frosseri alldeles nådigt, särskilt nu när jag är gravid och måste kräkas så fort min mage blir tom. Middagsbuffén på Birka var helt fenomenal. Rekommenderas synnerligen!

Här har vi gjort oss i ordning för middagen, vi orkar inte hålla oss utan har valt att gå på första sittningen så att vi dessutom har massor av tid till alla aktiviteter som det bjuds på under kvällen! Vilmer har snofsat upp sig i skjorta, kavaj och discoljusfingrar. Jag har en gravid/amningsklänning från Boob på mig!

Har har vi fått plats precis vid fönstret för bästa tänkbara utsikt och vi har plockat för oss av buffén som i vår är närproducerad från gårdar på Gotland och kallas för Ejmunds matfest. Det fanns flera fina köttbitar att välja mellan och primörer såsom både ramslök, betor och sparris. Vilmer tog för sig rejält och åt som en liten tok! Jag tycker att det är så gulligt när till och med de små knattarna får finglas att skåla i! Vilmer var väldigt itresseradav de små dukarna som jag förklarade var servetterna. Det fanns dock inte en chans att han skulle torka sig om munnen eller snora på den, det var den ju alldeles för fin för tyckte han… hahahaha.

Bordsskicket har väl kanske en hel del till att önska… Men han åt i vart fall med väldigt god aptit och tog för sig hela två gånger av maten! Lustigt var att han föredrog köttet som var lite blodigt före det som var välstekt? 🙂 Jag hade nog tyckt det var lite otäckt med blodig biff som barn. 🙂

Det är jag som serverat mig själv, så funkar det ju vid buffé. Så ni ser att jag skulle inte ha vunnit något SM i bordsdukning och servering. Jag har ju i all mat-iver sölat med bearnaisesås överallt. 🙂 Men lita på att det var GOTT! På buffén fanns även ett gediget urval av gotländska ostar!

Till efterrätt, ja, ska det vara så ska det vara ordentligt, så unnade vi oss varsin chokladkaka med kolasås och vispgrädde! Det är ju inte så ofta vi går ut och åter så när det väl blir av är det ju kul att lyxa till det ordentligt! 🙂

Det visade sig vara rätt klokt av oss att ladda med mycket energi till resten av kvällen… Fortsättning följer!

Skål på er alla! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats