Sandra Dahlberg Klimpfjäll

Sökes: Bra kladdkakerecept

9 av 10 gånger när jag ska göra kladdkaka, ni vet en sådan seg och kladdig kaka som gör att snålvattnet rinner, så blir det pannkaka. Vare sig segt eller kladdigt. Istället får vi i ren snålhet trycka i oss en halvtorr och smulig blaha-blahakaka. Så nu efterlyser jag det perfekta kladdkakereceptet. Sitter du i ägo av det? Dela då med dig och låt mig slippa googla skutrecept som ändå aldrig lever upp till sina namn..

20140728-201347-72827028.jpg
Så nu sitter jag här och äter den här torra, trista kakjäveln och blir ännu fetare utan att ens ha fått njuta lite. Hjälp mig.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Hej finaste du!

    1) vispa aldrig en kladdkake-smet. Rör alltid bara!

    2) smaka inte för mycket av smeten, då blir det bara en halv sats i formen. Gör istället 1 1/2 sats om man vill käka smet

    3) övergrädda aldrig

    4) låt kakan vila helst i kylen ett par timmar innan servering så blir den bäst. Detta är svårt!

    5) baka gärna två kakor på en gång. Då kan den ena vila i kylen och den andra mumsas direkt!

    6) de flesta recept på kladdkaka blir bra! Jag brukar välja de recept som har lite mjöl i

    7) det kan variera mellan olika formar. Form av metall gräddar snabbare än form av glas. Bra att vet om man gräddar på tid

    Lycka till!!!

    1. sandradahlberg

      Supertack för tipsen! Vispa det gör jag aldrig, bara rör snabbt ihop men jag inser att jag är lite slö när det kommer till gräddningen, jag måste vara mer aktiv och passa kakan lite bättre… Kram på dig

  2. Birgitta

    Hej, jag brukar göra en fr Sju sorters kakor som heter Fransk chokladtårta som alltid funkar. Smörj en form med löstagbar kant (ca 22 cm). Bryt 100 g blockchoklad el annan mörk choklad (70%) i mindre bitar och blanda med 100 g smör och smält detta i vattenbad
    Vispa 2 ägg och 2 dl socker pösigt, gärna med elvisp.
    Vänd (ej med elvispen) ner 1 3/4 dl vetemjöl omväxlande med den smälta chokladen och häll allt i formen.
    Grädda i nedre delen av ugnen i 225 g i ca 15 min. Den ska vara lite lös i mitten när du tar ut den.

    Vill du kan du ha glasyr på: Riv 75 g mörk blockchoklad el annan mörk choklad. Blanda den med1-2 msk vispgrädde och smält detta i vattenbad. Bred glasyren över kakan när den är ljummen. Vill du kan du göra ränder med en gaffel när den stelnat lite. Servera med vispad grädde och gärna även bär av ngt slag.
    Den håller sig i flera dagar och är lika god. Förvaras med fördel i kylen. Lycka till!

  3. Jenni

    De flesta recept i sig blir bra, men det absolut vilktigaste är att bara röra i hop ingredienserna. Använd inte elvisp 🙂

  4. Caroline

    3 dl socker
    2 ägg
    1 1/2 dl vetemjöl
    1 tsk vaniljsocker
    3 msk kakao
    100 gram smält smör el margarin eller flytande margarin

    Smöra och ”bröa” en form. Använd gärna kokos ist för ströbröd.
    Grädda. Ca 175 grader.
    Trickset är gäddningen. Kakan måste ut innan den blir övergräddad. Den måste passas, för det är olika på olika ugnar men ca 20-25 minuter. Provstick den. Lite kladd ska det vara!
    Lycka till!

    1. sandradahlberg

      Men TACK!!! Jag är nog för slö har jag kunnat konstatera. Det är i princip samma recept på samtliga kladdisar med ytterst små variablar. Jag har nog bara blint följt tidsangivelsen utan att provsticka. Det ska det bli ändring på. Nu ska jag nästa gång bänka mig framför ugnen på första parkett och vaka som en hök! 🙂

stats