Sandra Dahlberg Klimpfjäll

Stockholms stadsmuseum

20140321-091425.jpg

Ett av mina och Vilmers absoluta favoritsysselsättningar är att gå på museum ihop! För den oinvigda kanske det låter mossigt men de flesta museér har väldigt intressanta utställningar, café, lekrum för barn och vettiga priser. En av våra stora favoriter är Stockolms stadsmuseum. Här ska ni få veta varför:
•Det är billigt. Man betalar 100:- och då får man gå dit hur mycket man vill under ett års tid och entrékortet gäller även på Medeltidsmuseet.
•Det ligger bra till. Bara att kliva av i Slussen, gå 50 meter så är man framme. Mitt i stan!
•De har ett stooort lekrum för barn som de kallar ”Torget” där barnen kan klä ut sig, leka affär, bo på slott, fiska i en båt med mera.
•Utställningarna varieras ofta.
•De ha ett mycket bra café med supergoda luncher och stort utbud på fikabröd.

Så igår efter skolan tog vi oss en tripp dit! Vi besökte ”Stockholm vatten”-utställningen där man roligt och pedagogiskt beskriver hur vattnet renas och vad man inte ska slänga i toan.
20140321-091448.jpg

20140321-091511.jpg
Sedan hade man besök av iranska kvinnor i Tessinsalen där man fick prova te och kaffe, arabiska bakverk och olika sorters piroger. Där spelades också inhemsk musik och kvinnor slöjdade.

20140321-094423.jpg20140321-091733.jpg

Vi provade flera olika sorter. Vilmer tycker om att testa olika smaker och är väldigt intresserad av annan mat och det är även jag. Det mesta var gratis!

20140321-092006.jpg

20140321-092033.jpg

20140321-092055.jpg
Det som nog har satt mest intryck av allt på stadsmuseet på Vilmer är nog de små inredda lägenheterna från förr som påvisade hur man hade det förr i världen. Det ger sannerligen perspektiv. Lägenheterna är så pyttesmå och i dessa så var det inte ovanligt att det bodde uppemot sju personer åt gången. ”Vi har det rätt bra mamma.” sa Vilmer efter att vi hade lekt lite i lägenheterna…
Sedan avslutade vi med röjig lek i lekrummmet Torget! Toppen, helt enkelt!

Vad är ert favorittillhåll i Stockholm?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. LOUISEFOTO

  Hej Sandra.
  Vill bara och säga Grattis till graviditeten. 🙂 blev helt tårögd när jag läste hur mycket ni har kämpat för de här.
  Din blogg är helt underbar och läsa
  Ha en fin helg.

 2. Hanna

  Åh ja, jag gillar också såna rum/hus där dom inrett från förr i tiden, så man får se hur folk bodde då. Det finns ett sånt hus här i min lilla stad, där det finns ett par olika rum och varje rum har inredning och redskap från varsitt årtionde, från typ 1890-talet, till 1950-talet. Sånt fascinerar mig mycket, men annars är jag varken historiskt intresserad eller intresserad av inredning. Dock gillar jag museum, jag med! Nu bor ju inte jag i Stockholm, men jag är ju absolut där ibland, och förutom shopping blir det typ alltid minst ett museum. 🙂 Och som den fotograf jag är, så gillar jag Fotografiska. 🙂 Lätt att bli inspirerad. Men jag tycker också mycket om Naturhistoriska. Så himla stort och finns alltid så mycket att se där. Kan gå runt en hel dag därinne jag, haha. Har dock inte varit just där på ganska många år. Men det museet gillar jag iallafall. 🙂

stats