Sandra Dahlberg Klimpfjäll

Svartvinbärsbladssaft

Idag gör jag svartvinbärsbladssaft, något som jag tycker är ännu godare än svartvinbärssaft rent av! Och det är busenkelt! Knappt något jobb alls då den kallrörd! Så ta vara på även bladen och njut av sommarsmaken långt in på vintern! Jag brukar frysa in och spara det som jag inte tror vi dricker upp med en gång.

Så här gör jag!

1 liter svartbinbärsblad
1 litet kokande vatten
1 kilo socker
1 lime
1 citron
1 påse citronsyra
2 kryddmått natriumbensoat

Koka upp vattnet. Riv lite i svartvinbärsbladen så släpper de ur sig mer smak. Lägg bladen i en stor bunke. Skär lime och vitron i skivor, lägg över bladen, häll över sockret, citronsyran och natriumbensoat och till sist det kokande vattnet. Rör tills allt socker lösts upp. Låt svalna, täck med plastfolie, ställ in i kylen och låt stå ca tre dagar, sila saften och häll upp på rena och torra flaskor!

20140713-105028-39028766.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats